неделя, 20 септември 2009 г.

X-Force - по-добрите X-Men?

 В последно време взех все по-често да прекарвам времето си в четене на комикси, отколкото в играенето на игри. Сега центърът на вниманието ми са комиксите за специалния отряд на X-men - X-Force. Общо взето тези комикси са далеч по-брутални от мейнстрийм линията и показват мутантите не като пухкваи добродетели, а като борещ се за оцеляване вид. Другата особеност на серията е унищожително добрият арт. Не ми вярвате? Погледнете сами...



петък, 11 септември 2009 г.

Малко остана...

Още два дена и заминавам за Пловдю. В кухата ми глава циркулират множество мисли относно възможността да намеря някаква работа през този семестър, ама дали нещо ще се получи [едва ли - бел. Вътрешният глас]. И аз тъй мисля. Поне си имам няколкото музи, които да ми топлят душата [?]. За това говоря:
Batman Arkham Asylum
Celldweller - Louder Than Words
Corel Painter 11

събота, 5 септември 2009 г.

Dwarves for teh win!

 Каквото и да говорим джуджетата са големи симпатяги. Особено нашите от "Аурелион :)
Не вярвате? Ами заповядайте тогаз:

Индивидът горе ще е един от играемите класове в играта, а именно - Джудже Пиян Майстор. Как звучи, а? Горепосоченият ще използва всякакъв вид спиртни напитки, за да поддържа своето "чи" (работно име), нешо като алтернатива на маната. Механиката на игра с него се очаква да бъде доста комплексна, както за нас - разработчиците, така и за играчите. Така че пригответе дамаджаните и очаквайте Aurelion: The Video Game [мисля, че оувърхайпваш.../ Наистина ли?/ Да./ Толкова ли личи? Да!!! ]

Луд умора няма!

 Само се поти ;) Тази известна поговорка важи с пълна сила относно резидента на този блог. В този слънчев летен (всъщност есенен, тъй като е септември, ама не му личи, така че whatever) заедно с любимите мама и тате успешно изпълнихме мисията "Варене на консерви". Характерната за по-голямата част от българското общество процедура по стерилизиране на плод и зеленчук с цел създаване на запаси за лютите зимни месеци протече "като по вода" и крайният резултат е 40 буркана с краставичоци, 40 с дУУмати (аналогоията с известния шутър е ненапразна, поради наличието на обилно количество "червено" и при двата продукта) и още 20 буркана праскови. Поради явлението финансова криза, която според мен е едно доста добре планирано събитие в икономическия аспект, бяхме ограничени до тази скромна бройка провизии. Надеждите ми са отправени към собствената храносмилателна система, която би трябвало да се нагоди към създалото се положение и черната дупка, отворила се в стомаха ми, да изчезне скороспешно. Пък и така популярните в не-толкова-тесните студенчески кръгове столови ще изпълняват ролята на основен кетъринг партньор, веднага щом се настаня в Пловдив.
 Трябва да призная идеята ваканциите да са около 2-3 месеца е изключително адекватна. Мързелът, въпреки своите минимални положителни страни, е доста опасен вирус, като пребиваването му в имунната и ментална система в период, надвишаващ горепосочения, може да причини трайни дефекти в човешкия организъм. Същевременно преработването е още по-рисково заболяване, както ми подсказва опитът ми като продавач-консултант. В крайна сметка човешкото същество само трябва да определи тази тъй важна граница между бездействие и интензивен труд.
 Като си говорим за трудови дейности - вече два от персонажите за "Aurelion: The Video Game" (брей колко гъзарско звучи :) са почти напълно готови. Ортуваме за двата джуджешки класа - колегата - инженер и колегата - пияния майстор. Съвсем скоро (ама наистина скоро) ще публикувам техните концептуални артове (брех, сладкодумник) и се надявам в идните два месеца да са готови моделите им (Стефанее, давай душо, удри ZBrush-а!!!).
 Та...какво щях да кажа..ъ..пиша? [Мисля, че стига толкоз засега - вътрешния глас] Мда, съгласен съм.
 That's all, folks! Ще се чуем [видим]! Ъ? [Te не могат да ти "чуят" думите, умнико!] А, да де, ще се видим.

петък, 4 септември 2009 г.

Нов семестър - нов блог!

След по-малко от две седмици ще пътувам към Пловдив, за да продължа следването си в Техническия. Въпреки насладата от ваканцията имах немалкото желание да се заема с нещо. Очертаващото се голямо занимание с играта по "Аурелион" запълни празнотата за определено време, но, каквото и да говорим, студентството не напразно се счита за периода на "златните години" на всеки един човек (с висше образование :)  
 Въпреки, че си имам вече един блог   реших да създам втори, който да е малко по-различен. По-индивидуализиран, може би. В бъдещите няколко седмици, а по-нататък и месеци, ще се опитвам да публикувам интересните и вълнуващите ме събития, както в горния блог, така и в този. За да разберете моите хобита Ви препоръчвам на първо време да влезете в стария блог или в моето пространство. Надявам се в скоро време да запълня празното пространство в този блог с няколко наистина стойности публикации.